pembe fasulye fasulye fasulye için ürünler (99)

Glutensiz Organik Yulaf Unu

Glutensiz Organik Yulaf Unu

Yulaf Kepeği, Yulaf Flakes, Yulaf Ezmesi ve Yulaf Unu Arasındaki Fark Fark, yulafın işlenme derecesindedir. Yulaf kepeği, yulaf tanesinin dış katmanından yapılır. Yulaf flakes, düzleştirilmiş yulaf taneleridir, yulaf ezmesi ise ikiye bölünmüş yulaf flakes'tir ve yulaf unu, yulaf tanesinin toz haline getirilmiş halidir. Yulaf unu Glutensizdir ve buğday ununa iyi bir alternatiftir. Uygulama açısından eşit olmasına rağmen, yulaf ununun buğday ununa göre en büyük avantajı glutensiz olması ve çok sağlıklı olmasıdır. Sağlıklı Özellikler Yulaf Ezmesi Glutensiz Yulaf unu, diğer tahıllardan daha fazla protein ve yağ içerir. Ayrıca, demir, magnezyum ve çinko gibi iyi mineraller ile bol miktarda B1 vitamini içeren antioksidanlar da barındırır. Yulaf lifleri, kanınızdaki kolesterolü düşürebilir. Yulaf ayrıca %80 oranında doymamış yağ asitlerinden oluşan bir yağ da içerir.
Organik Nohut Unu - Organik Nohut Unu

Organik Nohut Unu - Organik Nohut Unu

Nohut nedir? Nohut, aynı zamanda Garbanzoboon olarak da bilinir. Özellikle Akdeniz bölgesinde nohut oldukça popülerdir ve çeşitli yemeklerde kullanılır. 8000 yıldan fazla bir süredir Anadolu'da yetiştirilen bir baklagildir. Bu nedenle, humus, falafel, cips ve patates gibi nohut unu ile yapılan birçok Anadolu yemeği bulunmaktadır. Günümüzde Türkiye'de hala çok sayıda nohut yetiştirilmektedir, ancak dünya üretiminin %70'i artık Hindistan'ın elindedir. Nohut ne kadar sağlıklıdır? Nohut, yüksek miktarda protein, lif ve mineral içerir ve diğer baklagillerden daha az gaz yapar. Nohut, yüksek lif içeriği sayesinde sadece tokluk hissi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda sindirimi de teşvik eder. Besin lifleri nedeniyle nohut, kolesterol seviyenizi de düşürebilir. Nohut ayrıca E vitamini içerir. E vitamini, c...
Kahverengi pirinç unu glütensiz organik

Kahverengi pirinç unu glütensiz organik

Pirinç Tarihçesi Pirinç, Asya halkı için en önemli gıda maddesidir. 13.000 yıldır yetiştirilmekte ve tarımı yapılmaktadır. En çok pirinç Çin'de yetiştirilirken, en büyük pirinç ihracatçısı Tayland'dır, onu Vietnam takip etmektedir. Pirinç bir tahıldır ve yaklaşık iki türü vardır: Japonica pirinci (yapışkan ve kısa) ve Indica pirinci (kuru ve uzun). Her türde, beyaz, kahverengi, siyah ve kırmızı gibi farklı renklerde pirinç çeşitleri bulunmaktadır. Sadece beyaz pirinç diğerlerinden farklıdır, çünkü beyaz pirinç, diğer renklerden birinin daha fazla işlenmiş versiyonudur. Beyaz pirinç üretiminde, dış kabuk sadece çıkarılmakla kalmaz, aynı zamanda lif tabakası ve filiz de alınır. Diğer tüm pirinç renklerinin üretiminde ise lif tabakası ve filiz korunur. Bu nedenle bu pirinç türlerine kahverengi pirinç denir. Kahverengi pirinçten pirinç unu Bu pirinç unu, kahverengi pirinçten yapılmaktadır. Dış kabuk çıkarılır ve ardından lif ve filiz dahil olmak üzere tane un haline getirilir. … hangi besin maddeleri var
Organik Yulaf - Organik Yulaf

Organik Yulaf - Organik Yulaf

Biyolojik Yulaf Ezmesi Yulaf ezmesi, yulaf bitkisinden (Avena sativa) elde edilir. Bitki yaklaşık 1.2 metre yüksekliğindedir. Yulaf, köken olarak Güneydoğu Avrupa ve Güneydoğu Asya'dan gelmektedir ve M.Ö. 7000 yılından beri yetiştirilen bir tahıl türüdür. Yulaf ezmesi, yüksek miktarda karbonhidrat ve protein içerdiği için kahvaltı hazırlığında sıkça kullanılan bir üründür. Yulaf Üretim Süreci Hasattan sonra yulaf tanesi önce yıkanır ve dış kabuğundan arındırılır; çünkü bu dış koruyucu yapraklar yenilebilir değildir. Ardından tanecikler ısıtılır ve parçalara kesilir. Kesilen parçalar daha sonra birleştirilir ve yulaf ezmesini oluşturur. Yulaf Ezmesinin Sağlıklı Özellikleri Biyolojik yulaf ezmesi, yüksek miktarda lif içerir ve bu lifler bağırsaklar üzerinde olumlu bir etki yapar. Ayrıca yulaf ezmesi, vücudun daha uzun süre enerji hissetmesini sağlayan ve kan şekerinin stabil kalmasına yardımcı olan birçok yavaş karbonhidrat içerir. Son olarak...
Kahverengi Pirinç Unu Glutensiz Organik - Kahverengi Pirinç Unu Glutensiz Organik Satın Al? | Toptan | VehGroshop

Kahverengi Pirinç Unu Glutensiz Organik - Kahverengi Pirinç Unu Glutensiz Organik Satın Al? | Toptan | VehGroshop

Yüksek Kaliteli Kahverengi Pirinç Unu Glutensiz BİO: VehGro'nun Kahverengi Pirinç Unu Glutensiz BİO, en yüksek kalitede biyolojik olarak sertifikalı bir üründür. Bu sertifika sayesinde, satın aldığınız ürünün insan ve doğaya odaklanarak üretildiğini bilirsiniz. VehGro, sağlıklı ve en yüksek kalitede ürünler sunmayı temsil eder. Seçtiğimiz (Biyo) doğal ürünler dünyanın farklı bölgelerinden gelmektedir. Tüm ürünler Avrupa'da kontrol edilmekte ve sıklıkla paketlenmektedir. BİO kalite işareti, %100 kontrol edilen biyolojik ve güvenilir anlamına gelir. Bu nedenle, bu malzemeler şeker, yağ gibi herhangi bir katkı maddesinden tamamen arındırılmıştır ve tüm Avrupa pestisit gereksinimlerini karşılamaktadır. Ürünlerimizin kalitesi düzenli olarak kontrol edilmektedir.
Organik Yulaf Unu - Organik Yulaf Unu

Organik Yulaf Unu - Organik Yulaf Unu

Yulaf unu nedir? Yulaf unu, kurutulmuş ve öğütülmüş yulaftır. Karbonhidratlarla doludur ve dolayısıyla enerji sağlar. Genellikle hayvan yemi (atlar) olarak ve lapalar, ekmek, hamur işleri, müsli ve granola için hammadde olarak kullanılır. Yulaf unu nasıl yapılır? Yulaf unu yapmak için bütün tanesi kullanılır. Yani, kepek ve filiz dahil, sadece tahılın nişasta kısmı değil. Bu nedenle yulaf unu her zaman tam tahıllıdır. Yulaf ununun sağlıklı özellikleri Yulaf unu, birçok karbonhidrat içerir ve bu nedenle sporcular için iyi bir enerji kaynağıdır. Ayrıca yulaf, bol miktarda manganez içerir. Yulaf, kolesterol düşürücü etkisi ile bilinir. Son olarak, yulaf, protein içeren tek bilinen tahıl türüdür. Bu Avenalin proteininin kalitesi, Soya ile karşılaştırılabilir.
İnce Glutensiz Organik Yulaf Pulcuğu

İnce Glutensiz Organik Yulaf Pulcuğu

Yulaf Flakaları Yulaf flakaları yapmak için tam tahıl kullanılır. Yani, tahılın nişasta kısmı değil, kepeği ve tohumu da dahil edilir. Bu nedenle yulaf flakaları her zaman tam tahıldır. Yulaf flakaları, yulafın tam tahılından daha kolay ve hızlı bir şekilde hazırlanır. Ayrıca sindirilmesi de daha kolaydır. Yulaf flakalarının bu kadar popüler olmasının önemli nedenleri. Yulaf Flakalarının Faydaları Yulaf flakaları vücudunuza birçok vitamin sağlar. Gün boyunca ihtiyaç duyduğunuz gücü verir ve iştahınızı doyurur. Yulaf flakalarının birçok başka faydası vardır: kolesterolü düşürücü, antioksidan kaynağıdır, vücudunuza bol enerji sağlar ve idrar söktürücüdür. Bu besleyici yulaf, örneğin kahvaltıda yoğurtla birlikte lezzetlidir. İyi diş ve kemik oluşumunu destekler ve ayrıca kolayca sindirilir.
Organik Kinoa Pulcuğu

Organik Kinoa Pulcuğu

Quinoa'nın Tarihi ve Kökeni. Quinoa (Chenopodium quinoa), Güney Amerika'ya özgüdür ve 6000 yıldır ana gıda bitkisi olarak yetiştirilmektedir. Quinoa, İnka'lar tarafından tarım ürünü olarak kullanılmıştır. Bitki, soğuk, besin açısından fakir ve kuru koşullarda büyüyebilme yeteneğine sahiptir. Büyüme süresi yaklaşık 5-6 aydır. Melezleme yoluyla, Avrupa ve Kuzey Amerika koşullarında yetişebilen quinoa çeşitleri geliştirilmiştir. Quinoa, Avrupa'da Nisan ayının ilk yarısında ekilir ve Eylül ortasından itibaren hasat edilir. Quinoa Flakes Üretim Süreci. Hasattan sonra quinoa öncelikle temizlenir. Ardından saponini çıkarmak için quinoa yıkanır. Daha sonra kurutulur ve en iyi parçalar elle seçilir. Bu parçalar, quinoa'nın pürüzsüzleşmesi için ıslatılır. Kurutulduktan sonra quinoa elenerek quinoa flakelerine dönüştürülür.
Organik Kinoa Unu

Organik Kinoa Unu

Kinoa Nedir? Kinoa (Chenopodium quinoa) Unu, öğütülmüş kinoa tohumlarından oluşur. Kinoa tohumu, Güney Amerika'daki And Dağları'ndan gelen bir tahıldır ve birçok diğer tahıldan daha fazla protein, diyet lifi, B vitaminleri ve diyet mineralleri içerir. Binlerce yıl boyunca hayvan yemi olarak kullanılmış ve yaklaşık 4,000 yıldır insan tüketimi için de kullanılmıştır. Kinoanın Besin Değerleri Kinoa, aşağıdaki besin değerleri açısından zengindir: protein, diyet lifi, çeşitli B vitaminleri, magnezyum, fosfor ve manganez. Çok Yönlü Kinoa unu, birçok farklı yemekte kullanılabilir. Ekmek, kek ve diğer lezzetli hamur işleri pişirmek için idealdir. Örneğin, kek, waffle ve pankek hamurunu hazırlamak için kullanılabilir. Kinoa unu ile pişirirken veya yemek yaparken genellikle daha kısa bir pişirme süresi ve daha düşük bir sıcaklık kullanılır.